Cilji projekta

Projekt FINLIT je del daljše strategije za povečanje finančne pismenosti odraslega prebivalstva v Bolgariji, na Poljskem, v Romuniji in v Sloveniji. Izobraževalni program, ki se izvaja s pomočjo odprtodostopnih virov, namenjenih izobraževalcem in odraslim uporabnikom knjižnic, bo imel dolgotrajen vpliv v ciljnih državah, ne le v regiji, ampak tudi v Evropi, zahvaljujoč obsežni mreži splošnih knjižnic.

Glavni rezultati projekta so:

  • Pregled stanja finančne pismenosti - pregled štirih zelo različnih načinov finančnega izobraževanja in knjižničnih sistemov v partnerskih državah. Celotno besedilo poročila je na voljo tukaj -> 
  • Izobraževalni program za poučevanje odraslih na področju finančne pismenosti - FINLIT za izobraževalce ->
  • Izobraževalni program za odrasle uporabnike na področju finančne pismenosti - FINLIT Program ->
  • Usposobljeni knjižničarji za delo v učnem okolju partnerskih državah - v pilotni fazi projekta je na Poljskem, v Bolgariji, Romuniji in Sloveniji 56 knjižničarjev pridobilo potrdilo za izvajanje izobraževanja FINLIT. Do konca projekta so usposobili 220 prebivalcev v vseh štirih državah.
  • Finančno izobraževanje v knjižnici - model neformalnega izobraževanja za odrasle uporabnike knjižničnih storitev, na voljo tukaj ->
  • Ozaveščene splošne in druge knjižnice, finančne ustanove, organizacije in združenja ter nevladne organizacije in druge izobraževalne ustanove o koristih in prednostih poučevanja s pomočjo informacijske in komunikacijske tehnologije.
Last modified: Tuesday, 22 March 2022, 5:34 PM