Parteneri de proiect


FRSI

FUNDAȚIA PENTRU DEZVOLTAREA SOCIETĂȚII INFORMAȚIONALE 

www.frsi.org.pl 

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Informaționale (FRSI) este o organizație neguvernamentală înființată în 2008 de Fundația Polono-Americană Libertatea. Aceasta diseminează tehnologii de informare și comunicare (TCI), face eforturi pentru a facilita accesul locuitorilor din orașele mici la informație, cunoaștere, cultură și educație și inspiră și încurajează activitatea în comun. 


Global Libraries Logo

FUNDAȚIA GLOBAL LIBRARIES BULGARIA

www.glbulgaria.bg 

Fundația Global Libraries Bulgaria este o entitate juridică non-profit, înființată în conformitate cu prevederile Legii privind Entitățile Juridice Non-Profit din Republica Bulgaria, înscrisă în Registrul entităților legale non-profit prin Decizia Tribunalului din Orașul Sofia nr. 1 din 02.08.2013. Partenerii din cadrul Fundației sunt instituții guvernamentale și neguvernamentale:  Ministerul Culturii, Asociația Națională a Municipiilor, Ministerul Transportului, Tehnologiei Informației și Comunicării, Fondul pentru Înzestrare Națională “13 Secole de Bulgaria”, Asociația Bibliotecilor și a Informației din Bulgaria,  Uniunea Națională   Chitalishte.

Misiunea FGLB este de a încuraja cetățenii bulgari să se alăture societății informaționale globale pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții și pentru a crește gradul de participare civilă.  


NUK BIBLIOTECA NAȚIONALĂ ȘI UNIVERSITARĂ

BIBLIOTECA NAȚIONALĂ ȘI UNIVERSITARĂ (NUK)

https://nuk.uni-lj.si 

Biblioteca Națională și Universitară (NUK) reprezintă o instituție publică non-profit înființată de Republica Slovenia, aflată în subordinea Guvernului Republicii Slovenia.

A fost înființată în anul 1774 drept bibliotecă publică de cercetare. Este biblioteca națională a Sloveniei și biblioteca Universității din Ljubljana specializată pe Științe Umane şi Științe Sociale. Adună, documentează, păstrează şi arhivează moștenirea culturală scrisă a națiunii slovene. De asemenea, organizează formarea și calificarea profesională a bibliotecarilor sloveni.

Biblioteca Națională şi Universitară din Ljubljana (NUK) îndeplinește sarcinile şi are competențele bibliotecii naționale şi universitare din cadrul Universității din Ljubljana. 


BJH Logo

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ “OVID DENSUSIANU” HUNEDOARA-DEVA

www.bibliotecadeva.ro 

Biblioteca Județeană “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva este o bibliotecă publică, finanțată de administrația locală: Consiliul Județean Hunedoara. Biblioteca are sediul central și cinci filiale. Personalul este alcătuit din 39 de angajați.

În calitate de bibliotecă județeană, Biblioteca Județeană “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva coordonează 57 de biblioteci locale (șase biblioteci municipale, șapte biblioteci orășenești și patruzeci și patru de biblioteci comunale).

 Biblioteca Județeană “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva este o instituție culturală care își diversifică serviciile în mod constant pentru a răspunde nevoilor diferitelor categorii de  populație din comunitatea pe care o deservește. Serviciile de bibliotecă pe care le oferim se adresează tinerilor, copiilor, persoanelor în vârstă, elevilor, studenților, persoanelor cu nevoi speciale. 


Last modified: Friday, 31 July 2020, 10:54 AM